vineri, 20 aprilie 2012

Ce este SCRAPBOOKING-UL ?Scrapbookingul este o tehnica prin care se pot realiza frumoase albume in care fotografiile sunt adunate si aranjate intr-un mod neconventional cu o foarte mare atentie asupra detaliilor. Discutam aici despre creativitatea personala care va sugereaza sa incadrati anumite fotografii, sa taiati altele in anumite forme, sa lipiti o litera, un bilet …

Se pare ca la noi in Romania aceasta tehnica este mai putin cunoscuta, scrapul este originar din Grecia antica si este o arta. Aceasta arta este rapandita in multe tari ale lumii, cum ar fi SUA, Marea Britanie,Franta, Rusia, Polonia.

Plecand de la tehnica de baza si anume cea de adunare si decorare a fotografiilor, pot lua nastere adevarate creatii artistice.  A realiza o pagina de scrap inseamna sa spui o poveste, sa pastrezi pentru totdeauna momente speciale, sa lasi o amintire prezioasa copiilor tai, nepotilor, generatiilor viitoare.
 A face scrap inseamna sa captezi o anume amintire despre o persoana, un loc, un eveniment.

In decorarea obiectelor prin intermediul scrapbooking-ului, hartia joaca rolul principal. Cu ajutorul ei se pot crea numeroase decoruri, in funtie de tema aleasa. Diferitele “obiecte” de hartie se pot folosi avand in vedere ceea ce se vrea a se obtine: pot fi obtinute prin taiere, prin rupere, prin ardere, prin stantari etc.
Astfel, se pot obtine taieturi drepte, desenand liniile necesare cu ajutorul unui creion si a unei rigle cu taind cu ajutorul foarfecilor normale sau a unui cutter.

Structura unei pagini de scrapbooking este urmatoarea:

-pozele;
-o scurta descriere a pozelor;
-denumirea paginii;
-inspiratie si imaginatie;

In curand vom organiza ATELIERE DE CREATIE in care va veti familiariza cu acesta tehnica si o veti putea pune in practica.

Va uram succes :)bibliografie : www.sfatulzilei.info
                    www.wikipedia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu